O nas

Mizarstvo Boštic je podjetje z več kot 140 letno tradicijo na področju obdelovanja lesa. Stari dokumenti razkrivajo, da je Jožef Boštic leta 1913 dobil koncesijo za mizarsko obrt v vaseh Zgornji in Spodnji Brnik, pred tem pa je že leta 1890 delal pri svojem očetu kot pomočnik. Tako torej vemo, da je bil tudi njegov oče mizar in da začetki mizarske obrti v naši družini segajo v 70. leta 19. stoletja. In ta tradicija je ostala neprekinjena do današnjih dni.

Danes podjetje vodi že četrta generacija in od časa naših prednikov se je marsikaj spremenilo. Imamo več znanja, boljša orodja in napredne stroje. Ena stvar, ki pa je bila vsem generacijam skupna, je ljubezen do dela z lesom. Ta se prenaša z očeta na sina in se je ohranila vsa dolga leta.

Naša mizarska delavnica se od drugih razlikuje po pomembni lastnosti: delamo le z masivnim lesom. Menimo, da je masivni les človeku najbolj prijazen in da se le v njem skrivata naravna toplina in aroma, ki v stanovanja prineseta domačnost in kanček narave.

Leto 2001 je bilo za naše podjetje prelomno. Z začetkom sodelovanja z Orglarsko delavnico Močnik je nastopilo obdobje novih izzivov in lepega mizarskega dela. Tako danes izdelamo večino lesenih delov za njihove orgle. Več o njihovem delu si lahko preberete tukaj: http://orglarstvo-mocnik.si/

Poleg dela za stalne naročnike pa se ukvarjamo tudi z priložnostnimi storitvami in razvojem lastnih izdelkov. Naša najnovejša stvaritev je blagovna znamka wood&dots, ki zajema različne lesene izdelke. Če si želite izvedeti več o kakovostnih lesenih igračah slovenskega porekla: https://www.woodanddots.com/language/sl/domov/

Že 140 let se trudimo, da bi iz lesa ustvarili izdelke, ki bi bili ljudem všeč in bi dobro služili svojemu namenu. Z znanjem, izkušnjami in sodobno tehnologijo nam uspeva, da lesu vdahnemo dušo.